Greener Packaging Award 2017

Brussel, 28 november 2017

Game-Changer Proteus wint Greener Packaging Award 2017 
Wat begon als een brainstormsessie met retailers en merkfabrikanten lijkt te groeien naar een nieuwe standaard in de wereld van merkpromoties. Het is 'slim', 'duurzaam' en ontwikkeld in samenwerking met alle belanghebbenden. 

De eerste beloning voor Proteus is een feit. Op 23 november 2017 in Brussel is Proteus de grote winnaar van de Greener Packaging Award 2017.

Dit is een opmerkelijke erkenning voor alle betrokken bedrijven. Proteus is een noodzakelijke game-wisselaar en past bij voorkeur de vraag en wensen van nu en de toekomst. Waar traditionele promodisplays hun langste tijd lijken te hebben gehad, opent Proteus een wereld vol nieuwe mogelijkheden voor retailers en merkfabrikanten.

Uniek en beter

"We waren niet alleen op zoek naar een kleine verbetering van het bestaande, dat was onvoldoende, we waren op zoek naar een nieuwe aanpak, we weten allemaal dat er niet alleen te veel verspilling is, maar ook dat nieuwe technologie kan bijdragen aan betere geïntegreerde processen De uitkomst van onze brainstorm is uniek: het Proteus Smart Display bestaat uit een herbruikbaar frame uit één stuk, opvouwbaar en telescopisch, met flexibele communicatiemogelijkheden door middel van een digitaal bedrukte hoes. Het frame is gemaakt van aluminium en plastic en voorzien van stevige Wielen Het Proteus Smart Display is voorzien van geïntegreerde hardware en software voor supply chain-, marketing- en verkoopgegevens. Met deze gegevens is het mogelijk om de huidige promo-actie 'realtime' te volgen en aan te passen.

Idealiter wordt Proteus gebruikt in een open pool van retailers en merkfabrikanten met een optimaal rendement voor alle betrokken partijen. Proteus wordt voorgevuld en rechtstreeks aan de winkelier geleverd via een logistiek dienstverlener. Na elke promotie kan Proteus worden opgehaald in een klein compact pakket, klaar voor de volgende promotie-actie. De merkfabrikant bespaart tijd en geld. Bovendien ontvangen alle partijen nieuwe waardevolle inzichten, aanvullende verkoopmogelijkheden en Proteus zorgt ook voor een vermindering van 85% kartonafval.

De Greener Packaging Award is niet alleen een erkenning voor Pure Value, het moederbedrijf achter Proteus, maar vooral voor alle merken, retailers en solution providers die intensief betrokken zijn bij de ontwikkeling en uitrol. "Zegt een trotse Bram van Schijndel, mede-oprichter van Proteus.

Grote winnaar in alle 3 gestandaardiseerde criteria

De Greener Packaging Award is een initiatief van VAL-I-PAC en Fost Plus - de twee Belgische organisaties die bedrijven helpen hun verpakkingsafval te recyclen - en streeft ernaar best practices te delen met bedrijven die duurzame en milieuvriendelijke verpakkingen op de markt willen brengen. Proteus, dat streeft naar een volledig cirkelvormig model, is in alle drie gestandaardiseerde categorieën voor de beoordeling van industriële verpakkingen naar voren gekomen. 
Dit zijn:

  • Preventie door het gewicht en / of het volume van de verpakking te verminderen. Proteus levert gemiddeld meer dan 85% minder karton.
  • Circulaire economie. Van eenmalig gebruik in karton tot oneindig gebruik met een herbruikbaar display.
  • Vermindering van afval. Bij elke stap in het proces worden zowel kosten als CO2 en afval tot een minimum herleid.

Toekomst

Pure Value werkt hard aan het voorbereiden van de implementatie voor Nederland en België in 2018. Na een succesvolle uitvoering zal Proteus internationaal worden uitgerold. De internationale belangstelling voor Proteus groeit al.

 

UPDATE CORONA / COVID 19

Our office will be temporarily closed from Monday 16 March due to preventive measures linked to the coronavirus covid-19.
We will remaiOur office will be temporarily closed from Monday 16 March due to preventive measures linked to the coronavirus covid-19.
We will remain accessible through all our other usual channels.n accessible through all our other usual channels.